بازگشت امام خمینی به میهن

امام آمد

بازگشت امام خمینی به میهن

بازگشت امام خمینی به میهن در ۱۲ بهمن ۵۷ اتفاق افتاد.

با گسترش قیام مردم و خروج شاه از ایران، شاپور بختیار به عنوان آخرین و تنها امید رژیم پهلوی و سردمداران غربی پشتیبان این رژیم، به عنوان نخست وزیر باقی مانده بود. در طرف مقابل تظاهرات مردم هر روز پر شورتر و مصمم‌تر می‌شد و شعار استقلال،‌ آزادی، جمهوری اسلامی بعنوان اصلی ترین خواسته مردم در نهضت انقلابی به رهبری امام خمینی مطرح می‌شد. امام خمینی که شرط ورود خود را به کشور، خروج شاه، اعلام کرده بودند، با فرار شاه در ۲۶ دی ۱۳۵۷، تصمیم به بازگشت گرفتند. قرار بود این رجعت تاریخی در روز پنجشنبه پنجم بهمن ۱۳۵۷ انجام گیرد اما بختیار، با بستن فرودگاه ها مانع از انجام این امر شد. با انتشار خبر بسته شدن فرودگاهها، مردم خشمگین به خیابان ها ریخته و با تحصن و شعارهای کوبنده، دولت بختیار را تحت فشار شدیدی قرار دادند. در همین زمان رئیس شورای سلطنت، سید جلال تهرانی،‌ در پاریس ضمن استعفا خدمت امام، اعلام کرد که شورای سلطنت غیر قانونی است. سرانجام، تحصن‌ها و تظاهرات عظیم مردم بختیار را مجبور کرد،‌ فرودگاه ها را باز کند. کارکنان اعتصابی تلویزیون اعلام کردند برای ضبط و پخش مستقیم مراسم آماده‌اند. فرودگاه مهرآباد آماده استقبال از پرواز انقلاب بود.

امام آمد

روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، پرشکوه ترین استقبال تاریخی رقم خورد و هواپیمای ایرفرانس در حوالی ساعت ۹ صبح در فرودگاه مهرآباد نشست و حضرت امام، با قلبی آرام و مطمئن پس از ۱۵ سال هجرت، پا به خاک میهن اسلامی گذاشتند.
صدها خبرنگار و عکاس و فیلمبردار به ثبت این رویداد تاریخی پرداختند. جمعیت استقبال کننده در طول ۳۳ کیلومتر از فرودگاه امام تا بهشت زهرا که مقصد بعدی امام بود. بین ۴ تا ۸ میلیون نفر تخمین زده می‌شد. امام از فرودگاه مستقیما به بهشت زهرا رفتند و ضمن ادای احترام به شهدای انقلاب اسلامی، سخنرانی تاریخی خود را در آنجا ایراد کردند.

بازگشت امام خمینی به میهن

بازگشت امام خمینی به میهن

سخنرانی امام در ۱۲ بهمن ۵۷ در بهشت زهرا

در این سخنرانی امام نخست وزیری شاپور بختیار را غیر قانونی اعلام کرده و فرمودند: «من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین می‌کنم.»‌ بدین ترتیب از ورود امام ده روز تاریخی که بعدها دهه فجر انقلاب اسلامی نام گرفت، سپری شد تا طومار رژیم پهلوی استبداد شاهنشاهی برای همیشه در هم تنیده شود..

مراسمات پس از پیروزی انقلاب اسلامی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ دوازه بهمن ۵۷ ، هر ساله مردم و دولت در سالگرد این واقعه  تاریخی برای پاس نگه داشتن این جشن ها و مراسمات مختلفی را میگیرند برای خواندن مقاله « مراسم های دهه فجر » اینجا کلیک کنید

برای خواندن مقاله « همه چیز درباره انقلاب اسلامی ایران» اینجا کلیک کنید.

در آن روزها سرودها و ترانه های انقلابی زیبایی ساخته شد که از معروف ترین آنها دیو چو بیرون رود فرشته در آید بود.

بوی گل و سوسن و یاسمن آید
عطر بهاران کنون از وطن آید

جان زتن رفتگان سوی تن آید
رهبر محبوب خلق از سفر آید

دیو چو بیرون رود***** فرشته در آید

بگذرد این روزگار تلخ تر از زهر
بار دگر روز گار چون شکر آید

هر چه مجاهد زبند و حبس درآید
عمر فساد و ستم درژگر به سر آید

چشم یزید زمان زحقده در آید
رهبر محجبوب خلق از سفر آید

دیو چو بیرون رود***** فرشته در آید

بگذرد این روزگار تلخ تر از زهر
بار دگر روز گار چون شکر آید

 

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید.

بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.