بررسی عوامل اپیدمیولوژیک و عوارض پره اکلامپسی

3000 تومان – خرید
بررسی عوامل اپیدمیولوژیک
  و عوارض پره اکلامپسی در بیماران بستری شده در مرکز آموزشی درمانی علوی اردبیل

چکیده

زمینه و هدف: پرفشاری خون حاملگی شایع ترین مشکل طبی در بارداری است و ۸-۵ درصد حاملگی ها را عارضه دار می کند. مادران مبتلا به پره اکلامپسی در معرض خطر بیشتری از نظر عوارض مادری و جنینی هستند از این جهت باید تحت مراقبت های ویژه قبل از زایمان قرار گیرند. تشخیص بیماری در مراحل اولیه در کاهش مرگ و میر و عوارض ناشی از بیماری در مادر و جنین نقش مهمی دارد، بنابراین این پژوهش با هدف تعیین عوامل اپیدمیولوژیک و عوارض پره اکلامپسی در بیماران بستری شده در بیمارستان علوی اردبیل صورت گرفت.

روش کار: در این مطالعه توصیفی گذشته نگر، ۱۷۶ زن مبتلا به پره اکلامپسی بررسی شدند. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه بود و با مراجعه به پرونده های بیماران تکمیل شد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با  استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید.

یافته ها: ۷۵% زنان مورد مطالعه مبتلا به پره اکلامپسی شدید و ۲۵% مبتلا به پره اکلامپسی خفیف بودند. در مورد عوامل زمینه ساز، سابقه پره اکلامپسی در ۱/۲۳% موارد، بیماری های زمینه ای مادر در ۵/۱۲% موارد، دوقلویی در ۳/۲% و پلی هیدرآمنیوس در ۴% موارد وجود داشت. در زنان مورد مطالعه در ۵/۶۲% موارد زایمان به طریقه سزارین بوده است. ۶/۶۷% مادران دچار پره اکلامپسی به عوارض مادری و جنینی دچار بودند که ۲/۱۰% مربوط به عوارض مادری و ۴/۵۷% مربوط به عوارض جنینی بود. در مورد عوارض مادری بیشترین موارد به ترتیب دکولمان جفت (۴/۴۴%)، اکلامپسی (۲/۲۲%) و کوما (۱/۱۱%) بود. در مورد عوارض جنینی بیشترین عوارض مربوط به تاخیر رشد داخل رحمی (۴/۴۲%)، زایمان زودرس (۶/۳۹%) و مرگ داخل رحمی جنین (۹%) بود.

نتیجه گیری: در این پژوهش پره اکلامپسی شدید از شیوع بالایی برخوردار بود که احتمالاً بدلیل عدم وجود مراقبت های کافی قبل از زایمان در این مادران و در نتیجه عدم تشخیص به موقع بیماری می باشد، بنابراین پیشنهاد می شود مطالعات دیگری در مورد تاثیر مراقبت های قبل از زایمان بر پیامدهای حاملگی در زنان مبتلا به پره اکلامپسی صورت گیرد.

واژه های کلیدی: پره اکلامپسی، عوامل اپیدمیولوژیک، مراقبت قبل از زایمان

مقدمه

یکی از خطر های دوران بارداری اختلالات مربوط به افزایش فشار خون است و یکی از دلایل عمده مرگ و میر و عوارض قبل و بعد از تولد به شمار می رود[۱].

اختلالات فشار خون در حاملگی همراه با خونریزی و عفونت سه علت اصلی مرگ و میر مادران را تشکیل می دهند. طبق نظر مرکز ملی آمار بهداشتی در سال ۱۹۹۸ پرفشاری خون در حاملگی شایع ترین مشکل طبی بارداری بوده است. برگ[۱]و همکاران در سال ۱۹۹۷ گزارش کردند که در سال های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۷ از ۱۴۵۰ مورد مرگ مادران در ایالات متحده، ۱۸% ناشی از پرفشاری خون حاملگی بوده است [۲].

مطالب مرتبط
بروسلوزیزبروسلوزیز 06 مرداد 94

دیدگاهی بنویسید.

بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.