بررسی اپیدمیولوژی بیماران بستری

6000 تومان – خرید
بررسی اپیدمیولوژی بیماران بستری با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد در بیمارستان

واژه های کلیدی : انفارکتوس میوکارد، ریسک فاکتور، کرمانشاه

چکیده

مقدمه: بیماریهای قلب و عروق شــایعترین علت مـرگ و میـر در جهان می باشد که علت عمده آن عوارض عروق کرونر می باشد. به منظور بررسی علل افزایش روز افزون بیماریهای قلبی، مطالعات مختلفی انجام شده است. این مطالعه جهت ارزیابی اپیدمیولوژی انفارکتوس میوکارد از نظر سن، جنس، نوع انفارکتوس و نیز ریسک فاکتورها و مرگ و میر زودرس در بیماران بستری با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد در بیمارستان شهید دکتر بهشتی کرمانشاه انجام شد.

مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی – تحلیلی گذشته نگر با مراجعه به پرونده ۱۴۶۶ بیمار بستری با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد در سالهای ۱۳۷۷ و۱۳۷۸ در مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی کرمانشاه انجام گرفت. بیمارانی که با تشخیص فوق بستری شده و در طول بستری انفارکتوس حاد قلبی با بروز تغییرات در نوار قلب و افزایش آنزیمهای قلبی CPK) و (LHD به تأیید رسیده بود وارد مطالعه شدند و اطلاعات مورد نیاز از پرونده استخراج و با روشهای آماری توصیفی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

یافته های پژوهش : تعداد کل بیماران ۱۴۶۶ نفر بود که ۱۰۳۸ نفر مرد(۹/۷۰%) و ۴۲۸ نفر زن (۱/۲۹%) بودند. نتایج حاصله نشان داد که انفارکتوس حاد در جنس مرد (۷۱%) و در افراد سیگاری (۴۵%) شایعتر بود. پس از آن فشارخون بالا (۳۳%)، هیپرلیپیدمی (۱۴%) و دیابت (۱۲%) قرار داشت. همچنین انفارکتوس ناحیه قدامی (آنتروسپتال) شیوع بیشتری داشت (۴۹%) میزان مرگ ومیر در بیمارستان ۵/۷ درصد بود.

نتیجه گیری نهایی: بیماری قلبی در مردان سیگاری و بیماران با فشار خون بالا شایعتر است که هر دو مورد با اقدامات وسیع فرهنگی و بسط آگاهی عموم قابل پیشگیری است. تلاش درجهت اصلاح ریسک فاکتورهای اصلی در جامعه ما اهمیت بیشتری دارد. مرگ و میر بیمارستانی، قابل مقایسه با آمار ذکر شده در مطالعات قبلی می باشد که حاکی از اقدامات درمانی مناسب در بیمارستان شهید بهشتی کرمانشاه می باشد.

مقدمه

بیماریهای ایسکمیک قلب(IHD) در کشورهای پیشرفته شایعترین علت مرگ و ناتوانی است و بیشترین بار مالی را نسبت به سایر بیماریها ایجاد می کند.

انفارکتوس حاد میوکارد یکی از شایعترین تشخیص‌ها در بیماران بستری در کشورهــای پیشرفته و در حال توسعه می باشد. در آمریکا سالیانه یک میلیون نفر، دچار انفارکتوس حاد میوکارد می‌شوند و حدود یک میلیون نفر با احتمـال انفارکتوس قلبی در واحد های CCU بستری می شوند (۱). مرگ و میر زودرس (در ۳۰ روز اول) ناشی از انفارکتوس حاد میوکارد حدوداً ۳۰ درصد است که بیش از ۵۰% آن قبل از رسیـدن به بیمارستان رخ می دهد. میزان مرگ و میر داخل بیمارستانی در دو دهه گذشته حدود ۳۰% کاهش یافته اسـت اما تقریباً از هر ۲۵ بیماری که پس از انفارکتوس حـاد زنــده می‌مانند یک نفر در طول سال اول می میرد (۲).

در آغاز قرن بیستم بیماریهای قلبی عروقی مسئول ۱۰% کل مرگها در جهان بود. اما در آغاز قرن بیست و یکم بیماریهای قلبی مسئول ۵۰% مرگها در کشورهای توسعه یافته و ۲۵% مرگها در کشورهای در حال توسعه می باشد. پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۰، بیماریهای قلبی سالیانه ۲۵ میلیون نفر را از بین خواهد برد. این انتقال اپید میولوژیک در اثر تغییر شرایط مختلف اقتصادی، اجتماعی و دموگرافیک در جوامع مختلف می‌باشد و باید مورد بررسی و شناسایی دقیق قرار بگیرد

مطالب مرتبط
حرف ربطحرف ربط 11 مرداد 94
شاهنامهشاهنامه 14 مرداد 94

دیدگاهی بنویسید.

بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.