آزمیشگاه گیاه شناسی عمومی
عنوان: مشاهده کرک ها در شمدانی
مقدمه:
هدف از این آزمایش مشاهده کرک ها می باشد . کرک ها در واقع از زواید بشره بوده و انواع مختلفی دارند . کرک ها در تمام اعضا گیاهی ممکن است بوجود آیند و وظایف مختلفی دارند از جمله حفاظت،استحکام،تشرح و یا جذب را در گیاهان انجام می دهند.
وسائل مورد نیاز آزمایش :
میکروسکوب لام تیغ صفحه ساعت یونولیت
آب مقطر لاهل برگ شمدانی سوزن
توضیح:
ابتدا ما لام و لامر را کاملا پاک کنیم و کنار قرار میدهیم و حالا ما قسمتی از شمدانی را در داخل یونولیت قرار می دهیم و با استفاده از تیغ برش می زنیم ،برشی را که می زنیم باید ظریف و کاملاً نازک باشد و قسمت های برش زده را در داخل صفحه ساعتی که حاوی آب مقطر می باشد میگذاریم و سپس لام را ر می داریم و یک قطره آب در وسط آن می چکانیم و قسمت برش زده شمدانی را با نوک سوزن بر می داریم و روی لام قرار می دهیم باید صوری لامل را بگذرایم که تشکیل حباب ندهد.
کرک های که توط عدسی شی ۴۰ دیده شده است.
عنوان: مشاهده چوب پنبه و عدسک در پوست سیب زمینی
مقدمه : هدف از این آزمایش مشاهده چوب پنبه و عدسک می باشد چوب پنبه در اثر فعالیت لایه زائیده پوست یعنی فلوژن بوجود می آید و قسمت های داخلی گیاه نمی تواند تبادلات گازی را انجام دهد و در این بافت ها اندامی بوجود می آید که عدسک نامیده میشود و تبادلات گازی را انجام می دهد.
وسائل مورد نیاز آزمایش :
میکروسکوب لام تیغ صفحه ساعتی کار من زاچی آباژ اول
آب مقطر لامل سوزن سبزید سیب زمینی
توضیح:
قسمتی از پوست سیب زمینی را به صورت کاملاً ظریف با تیغ برش می زنیم ، این پوست را ابتدا در آب ژوال حدود ۱۰-۵ دقیقه قرار می دهیم و بعد با سوزن آن را ر می داریم و در آب مقطر قرار میدهیم و بعد آن را حدود ۴۰ ثانیه در سبزید قرار می دهیم و باز هم باسوزن پوسته سیب زمینی را بر میداریم و در داخل آب مقطر قرار میدهیم باز هم آن را ازآب مقطر خارج می کنیم و در داخل کارمن زاجی حدود ۶-۵ دقیقه قرار می دهیم و بعد با آب میشوییم . حالا لام را بر میداریم و یک قطره آب میریزیم روی آن و پوست سیب زمینی را روی آن قرار میدهیم و لامل را روی آن می گذاریم طوری از تشکیل حباب جلوگیری کند و در زیر میکروسکوب با عدسی شی ۴۰ قرله میدهیم.